Abonelikten Çık(ama)mak

e-Bülten Ne DeğildirWeb projelerine dair sektördeki gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. Fırsat oldukça da firmaların tanıtım amaçlı düzenledikleri online seminerlere katılıyorum. Birkaç ay önce neler yapıyorlar diye kodlamaya yönelik eğitim hizmeti veren (adı bende kalsın) isimli bir firmanın da online seminerine katıldım. Macera böyle başladı…

Seminer temelde bilgilendirici olmakla birlikte katılımcılara eski bir kaydın yayına alınmasıyla sunuldu. İçeriğinde çokça kendi reklamlarını yapmaları normal karşılanabilir. Yalnız sonrasında; önce eğitim tanıtımına dair adıma hitaben bir e-posta aldım, ertesi gün detaylı bir e-posta daha aldım, yanıtlayarak ilgilenmediğimi dile getirdim. Ertesi gün (Pazar sabahı 10:00’da) seminer kaydında vermiş olduğum numaramdan telefonla arandım. Kendilerine ilgilenmediğimi dile getirerek başarılar dilerim. Sonrasında olup olmadık zamanlarda ısrarla aramaya devam ettikleri için numarayı engellemek durumunda kaldım.

O dönemden beri de sürekli e-bültenlerine maruz kalıyorum, e-bülten içerikleri de bilgilendirici olmanın ötesinde salt olarak eğitim satış reklamlarına dayanıyor ve sitelerindeki unsubscribe (abonelikten çıkma) linki çalışmıyor. Yani, kodlama eğitimi veren firmanın kodu bozuk. Kendilerine e-posta göndererek durumu izah ettim.

tarih: 20Oca2024
Sayın ilgili,
(adı bende kalsın) ekibi olarak çalışmalarınızı takdir ediyorum, yalnız e-bültenler ilgi alanıma girmediği için abonelikten ayrılmak istediğim halde -uzunca bir süredir her gelen e-postada abonelikten ayrılmayı deniyor olsam da- “unsubscribe” butonunuz çalışmamakta. Yazılım sektöründe yer alan bir firmanın web sitesinde ve paylaşımlarında öncelikle bu tarz konulara hassasiyet göstermesi gerektiği kanaatindeyim. Üstelik böylesi bir durumda e-postaları almak istemeyen insanların gelen e-postaları spam’lamaya başlaması size daha çok zarar verecektir.
Ayrıca gördüğüm kadarıyla sitenizi Webflow ile yayımlamaktasınız, ancak sayfada 404 ve JSON hataları bulunmakta.
Birkaçı:
(buraya hataları maddeler halinde sıraladım)
Alternatif olarak WordPress kullanımına geçmenizi tavsiye edebilirim.
Eğer manuel olarak kaldırabiliyorsanız e-bülten aboneliğimi sonlandırmanızı rica ederim.
İyi çalışmalar dilerim.

Aradan geçen bir haftanın ardından herhangi bir yanıt alamamakla birlikte az önce “Veri Koruma Günü’ne özel %50 indirim” başlıklı yeni bir e-bülten’e daha maruz kaldım. İnsan bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye düşünüyor.

Özetle; karşılaştığım bu örnek elbette ne ilk ne de son ve bir firmanın tanıtımını yapması gayet doğal lakin bu denli ısrarcı bir yaklaşım sergilemek hiçbir firma için olumlu değil. Umarım firmalarımız kurumsal iletişim stratejilerini gözden geçirip insanlarla daha sağlıklı iletişim kurma yöntemleri benimser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir