Tavsiye Bilgisayar Programları 2011

| 19 Şubat 2011

bilgisayarİlkini 2009 yılında yayınladığım tavsiye bilgisayar programları listesinde güncelleme yaparak bilgisayar kullanıcılarına yönelik paylaşımlarıma hız verme niyetindeyim. (2012 yılına ait Güncel başlık için lütfen tıklayınız.)

Kişisel bilgisayarımda kullandığım ve tavsiye ettiğim bilgisayar programlarına yönelik bir çalışma hazırladım. Açık kaynak kodlu programları desteklediğim için önerdiğim tüm programlar ücretsiz yazılımlardır. İlgili bağlantıları kullanarak programları bilgisayarınıza indirip kurmanız mümkün.

avast-iconAvast Antivirüs: Ücretsiz olan bu antivirüs yazılımı, masaüstünü ve verilerini korur. avast! malware’in bütün formlarını, spyware’leri, rootkitleri ve truva atlarını bulur ve bilgisayarından uzaklaştırır. Programı indirmek için buraya tıklayarak yönergeleri izlemelisin. Kurulum sırasında çıkan bilgi formuna e-posta adresini yazarak aktivasyonu sağladığında programı ücretsiz olarak kullanabileceksin.

ccleanerC-Cleaner: Açılımı Crap Cleaner olan program sistemindeki gereksiz dosyaları silerek daha kararlı ve hızlı bir biçimde çalışmasını sağlıyor. Üç bölümden oluşan bu küçük program oldukça iyi iş çıkartıyor. İlk bölüm “Temizlik” bölümü; bilgisayarındaki çerezler, geçici dosyalar, sistemde boşa yer kaplayan dosyalar vb. öğelerden kurtulmanı sağlıyor. İkinci bölüm “Uygulamalar”. DLL dosyaları, dosya uzantıları, başlangıç öğleri, ActiveX bileşenleri gibi birçok alanda meydana gelen hataları bulup düzeltiyor. Programın üçüncü bölümü ise “Araçlar”. Bu kısımda denetim masası – program ekle/kaldır’daki seçeneklerin çok daha fazlası mevcut. Ayrıca başlangıçta çalışan uygulamalar bilgisayarın açılmasını yavaşlattığı için bu bölümden ilgili düzenlemeleri kolayca yapmak da mümkün. İşte bu harika programı buradan edinebilirsin.

klite-codecK-lite Codec Pack: Ses ve video dosyalarını izleyebilmek için bilgisayarda bulunması gereken codec paketi. İlgili dosyayı buradan bilgisayarına indirdikten sonra kurarken, seçeneklerden “Profile 8: Lots of stuff (without player)”ı seçin ve aşağıda önerdiğim oynatıcıyı da kurarak tüm ses ve görüntü dosyalarını sorunsuz çalıştırın.

videolanVideo-LAN: Açık kaynaklı bir yazılım olan VLC-media player tüm multimedia özellikli ses ve görüntü dosyalarını çalıştırmak için kullanabileceğiniz oldukça sade ve kullanışlı bir program. Programı buradan edinebilirsiniz.

openofficeOpenOffice: Dünyanın en beğenilen ve en çok kullanılan açık kaynak kodlu ofis yazılımı. Diğer ürünlere para vermeye ya da kaçak kullanmaya gerek yok. OpenOffice; Hesap Tablosu, Kelime İşlemci, Sunum, Veritabanı, Çizim ve Formül bileşenleri gibi bir çok programa sahip. İsimleri farklı olsa da MSOffice’de bulunan word, excel, powerpoint gibi uygulamaların tümünü kullanmanızı sağlıyor. Programı buradan indirebilirsiniz.

google-chromeGoogle Chrome: Web tarayıcısı muhtemelen bilgisayarınızdaki en önemli yazılımdır. Çevrimiçi olduğunuz zamanınızın çoğunu bir tarayıcıda geçirirsiniz: Arama yaparken, sohbet ederken, e-posta gönderirken, alışveriş ve bankacılık işlemleri yaparken, haberleri okurken ve çevrimiçi videoları izlerken genellikle bir tarayıcı kullanırsınız. Hız, basitlik, güvenlik ve diğer özellikleri ile tek tavsiye ettiğim tarayıcı Google Chrome’u indirmek için buraya tıklayabilirsin.

notepad++Notepad ++: Not defteri yazılımının bir alternatifi olan Notepad++, gelişmiş bir metin editörüdür. Araç, C, C++, Java, C# gibi birçok dili desteklemektedir. Ortalama bir bilgisayar kullanıcısının işine gerekmese de bu konularla içlidışlı isen bilgisayarında olması gereken bir program. İndirmek için buradan buyurun.

2012 yılına ait güncel başlık için lütfen tıklayınız.

2 thoughts on “Tavsiye Bilgisayar Programları 2011

  1. engin

    kıyaslama yapıldığında bahsettiğiniz programların da kendisine göre avantajları ve dezavantajları var, optimum kullanım (kullanım kolaylığı, işgörürlük, erişebilirlik, sistemi yormaması vs.) açısından benim kullandığım ve önerdiğim programlardan bir derleme yaptım.

  2. hasan

    ya tamam her şeyi anladıkta virüs olarak avg bide arama motoru olarak mozilla daha güzel degilmiydi bide video ve sesler için itunes 64 bit ve32 bitleri var onları kullansak daha iyi degilmi lütfen açıklarmısınız

Yorumlar kapalı.