Kişisel facebook hesabım, grup tanıtımı amaçlı gönderdiğim iletilerin, sistem tarafından zararlı kullanıcı olarak algılanmama neden olması sonucu kapandı. Bir aydır yönetime göndermiş olduğum e-postalara da yanıt alamamaktayım. Gerçi bir süre kafa dinlemek de fena olmadı değil. Sorularıma yanıt alır mıyım, tekrar bir facebook hesabı oluşturmakla ne zaman uğraşırım bilmem ama daha önce yalnızca isimlerini duyup ilgilenmediğim bir takım sosyal paylaşım sistemleriyle ilgili araştırmalar yapmaya başladım.
Yine bir sosyal ağ sitesi olan “Twitter”ı kullananların sayısı güngeçtikçe artıyor. Bu Twitter “Kuşlardan al haberi” deyimimize istinaden kurulmuş olabilecek, küçük blogumsu düzeneği ve anlık durum paylaşımı yapmayı sağlayan basit yapısıyla sevimli bir araç.
Teknolojiyle içiçe olan biri olarak -oldukça gereksiz bulmuş olsam da- bugün itibariyle ben de bir kullanıcısı oldum. Ne kadar işe yarar bir sistemdir, ne faydasını/zararını görürüz bilemem ama şu aralar Google’ın firmayla ilgileniyor oluşu ve Googlesever/destekler yapımdan ötürü, bu oluşumdan da geri kalmamak gerek diyerek, sisteme adımımı attım.
Twitter temel yapısıyla facebook’taki “durum bilgisi paylaşımı” işlevi bazlı bir site. İstediğiniz taktirde farklı uygulamalar kullanarak sistemi zenginleştirebiliyorsunuz. Ancak ne yalan söyliyim ben baştan beri pek ısınamadım.
Diğer taraftan “Friendfeed” oldukça ilgimi çeken bir site. Facebook, Twitter, Blog, Flickr, Gtalk, Picasa, Delicious, YouTube vs. gibi birçok farklı paylaşım alanını gözetip takip edebileceğiniz, kullanımı kolay bir altyapı sunuyorlar.
FriendFeed amacını, “mevcut sosyal ağını ilginç bilgilerin kefşedilmesi için bir araç olarak kullanarak Web’deki içeriği senin için daha anlamlı ve kullanışlı hale getirmektir” olarak özetlemiş.
(EK[11mayıs2009]: Yoğun ısrarlar üzerine kenarda bulunsun diyerekten, aktif olarak kullanmayı düşünmesem de bensiz olmaz diye düşünerek yeni bir facebook hesabı açmış bulunmaktayım, vatana millete hayırlı olsun.)